oncontextmenu="return false"

Lång, men OTROLIGT viktig text för oss människor!


HA-HA tillåt mig att skratta ; HA-HA.....-HAAA!!

I söndags när jag gick på promenad med Iz i skogen såg jag en tröja hänga mitt ute i ingenstans! Jag fick lite halv panik och halvsprang hem i högsta hugg! När jag kom hem berättade jag händelsen för Micke, och inte sa han ; Nejmen det är nog bara nån som tappat eller glömt tröjan där! Det är lungt :) NejnejNEJ! Klart han inte sa så. Har man chansen att skrämma upp små ungdomar så tar man den och säger: Men Jennifer du skulle ju ha kollat!! Det kan ju vara nån som ligger nerslagen där nu och förblöder :O

Efter det har jag haft lite panik och inte velat gå där själv för liksom det KAN ju ligga ett lik där! Men jag tvingade med mig Linnea ut i skogen idag och gick med Iz. Vi tar massor med kort och lalala, sen skulle vi filma och så pekar Linnea rätt ut och så vänder jag mig om!
Gissa vad!!?? 50 meter bort på en annan stig går en gubbe! Som jag kallar han från och med idag ; Skumgubben. Jag fick hjärtattack ggr 1000 och börjar skrika och kastar mig bakom Linnea! Sen börjar med rinna tårar ner för mina kinder av chock.

Det var tusen blandade känslor av att han kanske e mördaren av det vi såg i söndags? ( mupptanke och jag lovar det var INTE så att nån mördats eller han gjort något, det var bara mina chocktankar!!) eller han kanske spionerat på oss eller han kanske var den som blivit nedslagen men klarat sig och vinglade hemmåt nu!? Vad vet jag liksom, but you got it!


Men min POÄNG med detta är att det kunde ha hänt att jag hittat en mördad människa mitt ute i oskyldiga Bälinges skogar, det kunde vart en mördare som gick bakom mig som gått med samvetet att just mördat någon; med flit eller inte! Det är det som gnager sig in i ryggmärgen varje gång man läser om nån mördad, ser på nyheterna eller ser en film! Everything is reality även om det bara är omgjort till film när någon mördas!

Som Linnea en gång sa till mig; "Du kollar för mkt på film" och jag svarade "Nej Linnea! Jag kollar för mkt på nyheterna! Med verkliga saker som kan hända dig,mig eller nån i vår omgivning!"

Asså jag blir så jävla föbannad rent ut sagt på människor som inte tar åt sig av sånt! Fattar folk inte att det kan vara din mamma,pappa eller bästavänn som mördas nästa gång !?

Idag hade vi trafikdag i skolan(ska berätta om det senare :)) så såg vi en film som hette: Länge leve livet! Den handlade om rattfylleri och den är helt sann! För mig och många andra rörde den verkligen. Men sen var det 3 tjejer i vår klass som inte verkade bry sig! Förlåt om ni känner er utpekade nu men jag nämner inga namn! De satt och höll på med lite annat när filmen var över och då tänker man liksom: EH! Bryde du dig inte om att en tjej blivit påkörd av en full människa och nu är hon förlamad föralltid. Brydde du dig inte om att en kille och hans kompis åkte bil fulla och sen blev det kraschpangbom och sen var passagerarkompisen död, föralltid ! En annan tjej fick skjuts av en fullkompis som krockade och tjejen dog, föralltid!

Asså ordet föralltid är så svårt för oss människor att fatta! Eller vi kanske fattar det men vi vill inte ta åt oss av det. Hjärnan fattar men inte hjärtat och magkänslan!

Det finns ingen människa, som inte råkat ut för detta ,som kan sätta sig in i att ens familjemedlem dör, eller jag ska uttrycka mig fint här; omkommit! Att nån ringer och säger: "Det är en (jävla idiot) kille som drack ett par stark öl och sen körde i trafiken. Din dotter med kompis gick på trottoaren och bilföraren tappade kontrollen och körde ihjäl dessa två oskyldiga 14-åriga tjejerna !"

Detta blev ett långt inlägg och det var inte meningen! Men jag vill att folk ska förstå att saker och ting kan ta en halv hundradels sekund sen har någon dött! Asså rattfylleri är något så jävla onödigt! Även om det "bara" är en starköl så räcker det för att mörda någon. Och vi måste ta åt oss av detta för nästa gång kan det vara DU som kör på någon när du är full. Du får leva med detta resten av livet att du mördat någon. Eller så kanske din osyldiga mamma,syster eller kompis är borta FÖRALLTID,FÖRALLTID,FÖRALLTID! Hon eller han kommer aldrig att komma tillbaka. "Life´s goes on" som en annan klasskamrat uttryckte sig! Men neeääj, det gör det inte! Visst din yta kanske ser bra ut med insidan är förstörd föralltid!! Lika mkt föralltid som att någon är död så är det lika mkt föralltid som att du aldrig blir lagad på insidan efter detta!

En snabb avrundning är att jag vill att du och du och jag ska fundera på detta, verkligen ta åt oss! Speciellt när vi närmar oss årets största idiot dag!:) Vi svenskar (INTE ALLA) super bara för att det står i vår lilla almenacka att det är valborg! "Jo men då är det tillåtet att supa sig packad och sen ta bilen hem! Det tillhör valborg! :D" säger Anna 25 år. (hittade på lite)!
Visst jag skiter i om du dricker dig packad på valborg och sen kör full och skadar dig själv! Your troice! Visst det är helt onödigt och meningstlöst att någon ska dö så, men ännu mer meningstlöst är det att du ska skada någon som verkligen ÄR oskyldig! Så snäääälla!! Kör för i helvete inte bil på valborg!Tacktacktacktack till alla er som läst hela texten! Lämna gärna en kommentar och visa din åsikt! Kanske har jag fel eller t.o.m rätt ? Berätta då det för mig! :)

Kommentarer
Postat av: elin

Grattis du blev uttagen i min vecks blogg tävlingrösta på dena sida http://ashopaholicslife.blogg.se/2010/april/finalisterna-ar-uttagna.html#comment

2010-04-28 @ 22:39:26
URL: http://ashopaholicslife.blogg.se/
Postat av: frida

Hemskt bra skrivet! Det är sjukt viktigt att man fattar hur lätt någonting kan hända. Man tror att det är så långt bort och sedan plötsligt så har någon i din närhet blivit mördad. Eller våldtagen. Eller påkörd. Jag tror tyvärr att många har svårt att inse allvaret innan de själva varit med om det.Och tack för kommentaren! Kul att du gillar dem :)

2010-04-29 @ 21:59:03
URL: http://hellomiami.blogg.se/
Postat av: L I N A ♥

sv; hahaha eller hur! :D

men hon ser lite roligt ut :D

2010-04-30 @ 15:43:27
URL: http://kabelradio.blogg.se/

Gör din söta röst hörd HÄR:

Vad heter söta du då?
Kom ihåg mig?

Din E-post publiceras ej,men om jag vill dig nåt är det bra om den e med

Vad heter din söta blogg då ?

Skriv från ditt hjärta HÄR:

Trackback
RSS 2.0
Test