oncontextmenu="return false"

Fyrishov med bror Linus


Igår var jag barnvakt åt Linus och det gick bra :D Imorse vaknade vi ca halv åtta, så då gick vi ut med Izor och stekte pannkakor sen åkte vi till fyrishov :D Har badat i ca 2 timmar.

Om ca 45 minuter ska jag cyckla till stallet för jag och stallkompisen Meriam ska putsa alla våra saker :D Och så ska jag mocka åt Birk.

Men vi hörs väl senare antar jag. Nu ska jag lyssna på musik. PUSS

Hoppträning! (:

Nu ska jag till min hoppträning :D Eller den börjar inte först 14.00 så om 30 minuter åker vi till gullprinsen Birk<3
Ska bli rolig med träning.
Tyckte att hopptränaren Veronica nämde igår att det blir lite gymnastik hoppning och liite banhoppning på eftermiddagen.Nu ska jag ta en portion med äppelpaj som jag bakade innan lunch. Vi gjorde det receptet i skolan, men jag fick inte äta något efterssom killen i min grupp tydligen skulle flytta gallret med pajen på, när det var typ 3 min kvar på tiden. så han drog ut den halvvägs och då skulle han ha en till grytlapp och så POFF!! ramlade den i golvet!! Osmart av honom!!!!

MEn kram så höres vi ikväll! <3

Med detta säger jag...

...GOD NATT<3

Tänkte bara hälsa god natt från Izor och mig<3 Jag är super trött och jag ska ju trots allt rida hopplektion imorrn eftermiddag. Vid två. Då kan jag inte vara trött. Ska upp vid åtta och ta ut hästarna med mamma ^^
KRAM

Halleluja its friday :D

Äntligen fredag. Skönt om jag får nämna det själv ;) Min dag har bestått av VIP(typ 30 min vila :D),matte,NO,lunch,NO,idrott,NO-labb ;) Men det har vart skönt ^^ Fick också reda på att Maria och jag ska ha språk tillsammans på elevens val :D Synd att Dessé,Martina,Elin och Mickan inte har elevens val :( Men jaja. Hihi.


Och idag hade jag dressyrträning också. Det gick som vanligt super bra ;) Hehe. Men både Birk och jag blev dyngsura av svett!! Haha. Men nu står hjärtat inne och vilar! <3

KRAM på er <3


Shoppingen med Maria


Tröja H&M


Tröja H&M,som jag hade idag :D

Linne New yorker.

Igår efter skolan åkte jag och Maria in till stan :D Jag köpte 2 tröjor och 1 linne. Såg ett par ursnygga skor och 1 par jätte mysiga mjukisbyxor. Det kommer nog införskaffas snarast ;)
Men jag är iallafall jätte nöjd med kläderna :D Maria köpte en kofta som var jätte fin. (jag hittade den;) haha).
Det var föresten något politiskt sak där,så dom bjöd på tårta!! Och det åt jag. + att vi köpte glass.

När jag kom hem hade mamma köpt en tröja till mig :D Tack mamsen <3 Den var jätte söt med en hund på.

Söt eller hur ?<3

My outfit today ^^


Tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg nu efterssom jag har 40 minuter över innan bussen går :) Eller nu är det 25 ^^ Haha.
Men iallafall så blir det mina lovejeans och nya tröjan som införskaffades igår (:
Ikväll ska jag på stallmöte,men jag hinner förmodligen skriva efter (: Då ska jag visa vad jag köpte :) och berätta om min fina dag med Maria ♥
Kan ju säga att jag köpte 2 tröjor(varav en som åkte på idag (:) och 1 linne. Men jag berättar som sagt ikväll. Nu tror jag att jag ska dra en sväng med Izor, sen till skolan.
Föresten så tycker jag synd om mig själv som har matteläxa tills på fredag! Dumma pipen/Maria!!! ;) Hihi.

KRAM! Glöm inte att kika in senare :D

Blev ingen dressyrtävling :(

Skulle anmält mig till en dressyrtävling som är den 6 september.. Men jag visste inte att anmälningstiden gick ut idag klockan 18.00 så jag missade det :( Men jaja.. Ska fråga mamma om jag kan vara med i nån annan tävling. Bälinge har ju en dressyrtävling den 27/9 :) Så den tror jag att jag ska vara med i.

Imorgon är det skola ^^ Men vi slutar tidigt och jag ska till stan :D Jag försov mig idag :S Vaknade klockan 07.00 av att mamma väckte mig. Fick panik och rusade runt i huset. Borstade hår och tänder,åt frukost, fixade mig,klädde på mig,fixade mig ytterligare liite till. Ni tjejer vet vad jag talar om^^ ;) Haha.

Nu ligger min snarkande hund och väntar på mig. Imorgon blir det lite roligare inlägg, efter att jag och Maria vart på stan. Jag har ju inget att skriva om annars ;) Hihi.
PUUUUUSS! <3

Stan imorgon(:

Imorgon efter skolan ska jag och Maria till stan :D Mycket trevligt ska det bli. Det är en tröja som jag spanat in,så den ska jag införskaffa :D Skönt att vi slutar 13.20 imorgon (: Så då hinner man vara inne i stan en stund ;P

Föresten så slutade vi 14.00 idag istället för 15.00 (: Så jag kom hem en timme tidigare. Bra där.

Jo jag har ridit också. Red dressyr och tog  några få skutt. Tove i stallet kom 5:a inviduellt i fält-SM och typ 5:a lag i fält-SM. Så STORT GRATTIS till er! Mysac och Tove :D

Jag har inte så mycket på hjärtat för sekunden utan nu blir det duscha ;) Puss!

Bilder från min tävling!

I min data finns ett pogram där jag redigerar lite bilder ibland på skoj! (: Men där kan man också ta kort mitt i en film :D Så igår gjorde jag det med filmen som Tommy(låtsasfarfar) skickat till mig. Det är jag och Birk som tävlar ^^ Men här är iallafall bilderna :D

Mamma ska få skriva ut dessa bilder från sin data så jag kan rama in :D

Det var inte lite vatten inte ^^ Vattnet på bilden är typ 1 tredjedel ;)

På väg mot andra hindret ^^

Hoppas bilderna gillas och att vi hörs senare ^^ KRAM och PUSS! <3
Föresten vill jag bara säga en sak att ni är väldigt snåla på kommentarer ;) Så minst en kommentar från varje läsare per dag! :D Okej ?

Datahäng efter promisen!


Jag har precis kommit hem från en timmes promenad med Izor! Så nu kör jag lite datahäng ;) Min "låtsas"farfar ska snart  skicka över filmen han filmade på min tävling :D

Kiss!

En mycket fin runda idag med Birk :D


Idag är jag väldigt nöjd över min tävling! (: Jag bestämde ju sist att om han vägrade skulle jag vända tillbaka han till hindret. Så idag gjorde jag det! :D Då hoppade han. Så jag fick 4 fel för vägran och 3 fel för tid. ¨Så endast 7 fel ;) Jag kom 11 av 23 startande :D Hade jag inte sagt åt han som jag gjorde hade jag kommit på 18 plats för jag vet att jag hade blivit utesluten då ;)

Nästa gång blir det kanske en felfri runda ? :D

KRAMAR på er!

Ska vara "MODELL för en dag!!"


Jag ser inte så snygg ut på detta foto xD Men det var Linus som fotatde! :)

Jag har nog glömt att berätta men Cissi som jobbar på Mickes resturang berättade att hon skulle på "modell för en dag". Så om hon tipsade om 8 st skulle hon få ett foto+ hela grejen gratis! Så hon tipsade om mig och mamma :D Så dom ringde upp oss i helgen och frågade om vi ville. Så att 30 september ska jag modella! :D Det ska bli SÅ kul. Måste ju shoppa innan för man ska ha 3 plagg med sig själv och dom sminkar och fixar håret på oss. Det ska bli så himla kul. Längtar,längtar,längtar!

Pussar på er!

Någon dag då jag inte är så himla trött ska jag översätta ett helt inlägg på engelska :D Måste ju öva engelska nu (:

Snart helg!


Idag är det torsdag. Detta innebär alltså att imorgon är det fredag och då är det helg sen ;) Haha. Detta blev en kompicerad förklaring. Men iallfall så kommer det inte bli någon vilohelg inte xD Utan på lördag så ska jag tävla hoppning:D Det ska bli kul.

Red dressyr idag och Birk går så himla fint! Är stolt älskling <3 Ska tävla dressyr på han nån gång i September. Tror det blir typ 6/9 :)

Har inte så mycket att skriva om! Men när vi får ordning ska jag visa er vårat hus :D !!
KRAM<3

Min lilla önskelista lite fort :D

Snart fyller jag år :D Om endast 1 månad och 27 dagar fyller jag fjortis ^^ Kan ju passa på att berätta min önskelista^^ ;) Hihi:

Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild
1.Shetland sheepdog :D Gjärna Blue merle färgad. Men det spelar inte så stor roll ;) Vill verkligen ha en sån hund, för jag vill börja med agillity och freestyle och det är dom tydligen skitbra på. Och även vackra så jag kan prova en uställning! Izor är tyvär lite för lat efterssom han är sex ½ år och kasterad ^^
Men tillbaka till sak! Så önskar jag mig en shetland sheepdog/sheltie.

2.

Och en systemkamera :D Önskar mig verkligen det!! För det är så kul att fota! Då kan jag ta på Izze och min sheltie om jag får den! Och Birk och alla andra våra djur och familjen ;).

Men nu måste jag sova. Skulle upp vid sex och gå ut med Izor. Vaknar klockan 07.05 i panik och har tjugo min innan bussen går. Stressigt men jag hann :)

Har träffat massa snälla kompisar iallfall :D Och Maria; tack för att du e så snäll ;D

Träningen (:

Idag har jag haft hoppträning :D Det gick super bra. Birk fjantar dig väldigt mycket, och inga undantag i dag inte. Men på träning är det bara bra! Ben och driva och yttertygeln måste jag tänka på!! MYCKET!!!Men shit vad jag längtar nu till tävlingen ;) Ska bara rida en klass efterssom han är lite jobbig i transporten och så ^^ Men en LC* blir det:D
Vad har ni gjort i dag då ?

*
LC heter klassen man rider i hoppning. Det finns LD(den lägsta) och LB och högre. Men LC är för:
D-ponny 0,90m
C-ponny 0,80m
B-ponny 0,70m
Hoppas förklaringen duger ^^ Annars får ni som är nyfikna slänga iväg er fråga i en kommentar :D


Jag och min nya mobil :D
Den funkar väldigt bra måste jag medela :D

Ny skola: 8B (:


Idag har jag gått min första dag i skolan (:Det gick bra. Lite pirrigt innan jag kom in i klassrummet! Men det var massa snälla och trevliga personer i skolan (: Maria var mkt snäll :D Elin var också snäll. Eller alla var det. Imorgon blir det buss till skolan. Fick ju stjus i morse och efter skolan av pappa :D

Vi fick våra skåp och jag och Maria delar (:
Slutar två resten av denna vecka :D Men sen blir det tre på måndag,onsdag och torsdag. och två på tisdag och fredag :D Mycket bra tider ^^

Klockan halv sex ska jag rida hopplektion för Veronica i stallet. Har alldrig ridit för henne förut ^^ Men det blir bra. Det är bra om jag får lite hjälp för Birk har vart lite bongstyrig sista tiden ;) Haha.

KRAM höres sen :)

Ny skola imorgon!! :/

imorgon börjar jag 8:an. I en helt ny skola ? Nån annan som börjar/börjat ny skola denna termin ?
Det ska både bli kul och pirrigt. Pappa stjusar mig till skolan,så jag slipper irra bort mig från bussen första dagen iallfall. Hoppas jag hamnar med ett gäng riktigt häliga kompisar. (:

Har precis flätat håret och nu ska jag sova. Kommer gå upp vid 06.00 imorgon :S Hoppas jag kommer upp bara. Ska sminka mig,klä på mig,äta frukost osv. Eller så kanske det inte blir så att jag går upp klockan sex imorgon utan tar en liten sovmorgon till sju. Antar att det kommer bli så. Right!!

Föresten så har jag köpt ny mobil idag :D Är jätte stolt!! En tre mobil: Sony Ericsson C510 ! Nu är det bara "bittzzsäng" som mamma och Micke har och en systemkamera som önskas i min lilla tekniskasamling :D
Jag har ju laptop,plattTV och ny mobil :D En "bittzzsäng" är en sån säng man kan "köra" upp och ner ^^
Men imorgon visar jag er mobilen. Ska föresten rida hopplektion imorrn kväll :D

KRAM

Ny mobil


Är hemma själv just nu för Viktor tror jag åkt till pappa och Micke är och handlar. Så jag hänger vid datan och tittar på mobiler. Det är ju väldigt billigt på http://www.tre.se/ , så det kommer nog bli en mobil därifrån. Jag vill ha en ny för att min har SÄMST mottagning.

Vill ha en ganska bra kameramobil. Eller det spelar ingen roll. Men den ska ha bluetooth,så man kan lyssna på musik och någorlunda bra kamera. Vad har ni för mobil ? Nån från tre? ;)

Gillar den på bilden högst upp. Men måste fråga Micke om han tror den är bra.

Alla,och då menar jag verkligen ALLA, har mobilen här över. Men det verkar ha bra täckning ;) Det behövs när man rider ute i skogen!! ;) Vill isåfall ha rosa eller vit/röd. Trpr den vit/röda isåfall.

Ska fråga Micke vilken som är bäst ^^


Gröna lund


Måste bara berätta om Gröna lund dagen i förregår :D Vi hade det mycket trevligt :D Såg Måns där också. Är inget direkt fans men kul endå. Viktor var väldigt feg så han vågade inte åka frittfall och insane ;) Men pappa åkte det med mig.
Sen började det hagla så folk gjorde typ snöbollar :D haha. På bilden är det hälften av det som kom!!


Moi at the pictures


Igår när jag väntade på bussen fotade jag lite ^^ Trodde bussen gick: 14.43. Men den gick bara 14.33 och 15.03 på eftermiddagen. Men typ 15.00 kom Micke och skulle till stan så då fick jag stjus av han :D så det var bra.

Det är så jälka skönt med gröna bussar. Hatar de där jäkla gula bussarna. No more 1-timmes resa! Nu är det 15-20 min som gäller! Så det så ^^

Glömde vända den, men jag hinner inte fixa nu! Ni får se den "rätt" ikväll eller imorgon bitti :D okej ? PUSS!

Måste få bjuda på detta...

...colage jag gjort på min Izze ^^ :) Titta och njut!

Gillar ni det? (:

Gröna lund :D

Idag ska jag,pappa,Viktor,farmor och min "låtsas"farfar Tommy åka till Gröna lund. Det ska bli väldigt kul :D
Jag och viktor har redan planerat vad vi ska åka. Först "vilda musen" och "Insane" och "kvasten" för dom brukar det bli långa köer på så det är bäst att ta dom i början så det inte hunnit bli så mycket folk :) Sen mera mot eftermiddagen så blir det "frittfall","frittfall tilt","uppskjutet", "extreme" och "den stora bergodalbanan jag inte vet namnet på ;)".

Vi kommer åka allt förutom de småbarn karusellerna ;) Jusste radiostyrda bilarna är ett måste också. (:

Hur ska ni spendera eran fredag då ?


insane

Frittfall!!

Har ni vart på grönan i år och åkt insane ? Den ser läskig ut men jag MÅSTE ju åka den ;)


Bilder på Izze



Måste bara medela att jag och Izor verkligen ÄLSKAR VARANDRA!! Bröllpet är nästa fredag för er som vill komma på mitt och Izzes bröllop ^^

Men jag önskar ju mig en collie för agillity och freestyle. Men pappa sa att när han  och mamma skulle få Viktor tänkte pappa hur ska jag kunna älska nån annan än Jennifer? (mig asså). Och det är det samma som jag känner om jag skulle få en ny hund i födelsedagspresent! Men jag kommer nog inte älska den mer än Izor! Love u Izze. ;) Älskar dig med Majsan! Även om du stinker en "aningens" mkt! ^^ Hihi.

Puss puss

Milou har badat ^^


Majsan före!

majsan bada! ^^

Idag har pappa och jag duschat Milou :D Det behövdes: VERKLIGEN!! Efterssom han badade i "ån" när pappa och jag joggade. Haha.
Men nuu är iallafall Milou mkt fin.

Nu ska jag sova för imorgon ska vi till: GRÖNA LUND :D:D Farmor har nog med sig sin system kamera så det lär bli mkt foton med den :D Haha.

Jogging jogging jogg!


Japp! Jag har vart duktig idag igen :D
Pappa och jag sprang idag igen. Även om det gick lite trögt i början så fick vi ett jäkligt bra flyt sen =D Men nu är jag sugen på att springa ännu mera :D Haha.

Ska äta lite vatten melon och kanske bada Milou ;) PUSSAR for you!

Stallet



Idag har jag vart i stallet och ridit!! Knäppte massa kort för att visa er hur Birk bor :D
Tränade iallafall hoppning idag ;) Det gick bra. Hoppade ca 90 cm. 80 cm på oxern och 1 meter på ett räcke :D


Padocken med hindrena :D

Birks box.

Birk ville inte ha sin flughuva så han har försökt ta av den ;) hihi. Men visst är han bara FÖR söt!!


Friday och Birk och i hagen brevid; Poppe och mysac (:

Film;Brudens bäste man



Idag hyrde jag filmen :Brudens bäste man.

Handling:
Tom älskar sitt liv,men inser att han även älskar sin bästa vän Hannah. När Hannah förlovar sig med en stilig skotte och vill att Tom ska vara hennes "brudtärna" på bröllpet,ställs Tom inför möhippor,konkurrerande brudtärnor och hopplösa dagar av planerande inför det perfekta bröllpet-där han själv planerar att stjäla bruden. För brudens bäste man har en egen plan...

Vad tyckte jag ? : Jag tyckte den var väldigt bra! (: 4 av 5 tror jag. Den var både rolig och romantisk. Och att Patrick Dempsey är ganska snygg gör ju inte filmen sämre direkt ;) Men denna film rekomenderar jag (:

Har någon annan sett denna film ? Vad tyckte du isåfall om filmen ? :)

Paj


3 äpplen,2 msk socker,2 tsk kanel,2 dl havregryn,1 msk socker,1 dl mjöl,100 g smör.

Skala och skiva äpplena och lägg i en form. Stö över socke och kanel.

Blanda smör,mjöl och havregryn

Och sen in i ugnen. 20 minuter i 225 grader! :)

Nu är nog min paj klar, så nu blir det till att äta paj med vaniljsås!
Puuss!! Läjt! ^^

Slapp,slapp


Nu sitter jag här och hänger framför datan och kastar blickar på TV:n då och då! Men det är inget bra där. Jag har iallfall ridit idag :D Det gick mycket bra :) Förutom de där moppej*vlarna!!  Friday stod typ och speppade för han var lite nervös av mopparna, och jag rider längst kanten och då saktar inte mopparna ner utan fortsätter köra och nästan gasar och kör i bredd,så hade Birk vart en nervös häst hade nog Birk och jag eller dom legat på sjukhus nu!!  "Tror" de kallas: IDIOTER!!!!!! :@

Nu funkar iallafall internet här hemma :D Så det är ju kul :D Så om ni ger mig lite bloggideér så kommer det bli mycket bloggning. Men bara om ni blir bättre på att kommentera ;)
Vad tycker ni jag ska blogga om då ? Frågestund,blogga om mode eller vad tycker ni ? Det är upp till er!

KRAM

Beyoncé är BÄST!

Jag säger bara: Madonna slå dig i backen!! För Beyoncé är bättre !! ;D


Nu är det bara Pink jag vill se!! Men showerna är ju nästan slutsålda!!

Snart cosmonova!



Nu ska jag och pappa snart hämta Viktor hos Jesper. För Viktor,pappa och jag ska på cosmonova och se filmen: Sea monsters i 3D. Har dock aldrig vart på cosmonova så det lär bli kul. Vi ska även se på natur historiska museét också! Kul :D

KRAM

Recept äppelpaj

Här kommer receptet från min och pappas paj :D

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Strö över socker och kanel.
  3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppelskivorna.
  4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
  5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

Cirka 25 minuter.

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

(bilden är inte min)


Joggat!!


Nu har jag precis kommit hem från min och pappas joggingrunda! Det känns skönt. 100 kronor rikare blev jag också, för pappa trodde han kunde klå mig upp för en backe. Men icke sa nicke. Så nu har han losat 100 spänn. ;) Men bra kämpat pappa! För det var tungt.

Nu väntar min och pappas äppelpaj i ugnen. Men jag måste såklart duscha innan! Men ni kanske får se receptet i kväll.

Jag har föresten fått internet hos mamma idag tror jag. Om allt gått rätt till vill säga! :D
KRAM

Badat och grillat^^


Bild: Carina(www.carinaahlstrom.blogg.se)
Igår var vi hemma hos Carinas syster!! Där badade vi och blev bjudna på mat b(: Det var super mysigt. och dom har en stor pool som vi körde strömmen i hela tiden typ ;) Haha. Men det var trevligt. Nu frukost,snart bada! ^^

Till kussarna!




Ville bara visa två bilder från Skara ;) Hihi.

Ska snart till Carinas syster och träffa "kusinerna"!! Alice är sååå sööt!!!<3 Hon är bästis med mig, men inte riiiktigt med pappa och Carre!! Haha. Liite med Viktor ;);) Haha.
Men det ska bli mysigt. Badkläderna är deffinitift med efterssom de har pool. Nu ska jag åka och brotta ner Cappe(Casper,kusinen) i vattnet!! Haha.

KRAM

Huset!!

Tänkte visa en bild på vårt hus!! Men ni ska få en guidetur av mig sen invändigt!! :D Men det blir nog om nån vecka eller två så att vi fått lite ordning!! ;P

Sorry,but you now why!


Förlåt för att jag inte bloggat!!! Men ni vet varför! För vi har ju inte haft något internet hos mamma och jag har knappt vart hos pappa. Men nu kommer jag kunna blogga i cirkus 2 dagar innan jag åker till mamma!! :)

Vad har ni gjort och vad har jag gjort sen sist vi hördes ?
Jag kan ju tala om att iallfall jag har badat,solat och flyttat! Jag ska visa er mitt hus nån dag! Och idag har kusinens kille tapetserat klart mitt rum! Min vita tapet med silver stjärnor och min fondvägg i svart. Den svarta finner ni inne på draget för 750 spänn rullen. och den andra vet jag inte ;) Kul info det här kände jag nu!;)

KRAM

Test