oncontextmenu="return false"

Hundfakta: Sheltie

Shetland sheepdog!

En underbart söt hund som är perfekt för långa skogspromenader och agility. Men vad bör man tänka på med denna hundras? Jag har här samlat ihop lite av den viktigaste och även den roligaste fakta om just Shetland sheepdog.

 

Storlek:
Medelhöjd hane: 37cm.
Medelhöjd tik: 35,5 cm.

Färger:

Sheltien indelas i tre olika färggrupper: Sobel, pälsen är röd färgade med vit hals. Trefärgad, mesta dels svart med vit hals och röda tecken. Blue Merle, blå kropp och den får ha tecken. Svart/vit: endast svart och vit som namnet.

Allmän fakta:

Denna hundras är mycket vacker. Aldrig klumpig eller grov. Sheltien är mycket arbetsvillig och snabblärd och tränar och tävla mer än gärna agility. Den första Sheltien som kom till Sverige var hanen Connies of Redbraes och han fördes in av Einar och Anna Hauffman 1930.

En sheltie har väldigt mycket och lång päls. Ändå behövs inte så mycket pälsvård som man kan tro. Pälsen är vatten och smutsavstötande och detta gör att du endast behöver bada den ca 2 gånger/år och vid behov. Men tänk på att inte bada den för ofta då pälsen förstörs och de naturliga fetterna som stöter bort vatten och smuts förstörs. Pälsen behövs inte heller borstas så ofta heller. Bara någon gång ibland.

Sheltien har även lätt för att bli överviktig eftersom den är ett riktigt matvrak. En vuxen sheltie väger normal mellan 7-12 kg, beroende på storleken.

 
Fakta tagen från:
klickahär
klickahär

Bilder från:
klickahär
klickahär  

Av: Jennifer (moi)


Kommentarer
Postat av: Sanna

Så fina!

2010-03-21 @ 11:47:36
URL: http://sannakumlins.blogg.se/
Postat av: Pia

dom är så söta! :)

2010-03-21 @ 13:13:41
URL: http://smilnggirls.blogg.se/
Postat av: Micka

asså du måste ju bara få en sån för din mamma ;O

2010-03-28 @ 18:17:58

Gör din söta röst hörd HÄR:

Vad heter söta du då?
Kom ihåg mig?

Din E-post publiceras ej,men om jag vill dig nåt är det bra om den e med

Vad heter din söta blogg då ?

Skriv från ditt hjärta HÄR:

Trackback
RSS 2.0
Test